O kompaniji

Dobro došli u BimBros-ov svet,

svet televizijske, filmske i radio produkcije.

 

Putovanje počinje 1999. godine.

Prva faza je bila noćni program Studia B, koji se zvao Belgrade biznis hot line.

Prvi smo uveli dodelu nagrada gledaocima sa telefonskim javljanjem, preko 200 poklona smo delili za veče. Imali smo prvi antikvitete na prodaji, koji su prodavani putem licitacije.

Imali smo program sa kojim je prvi put NBA liga bila prikazana u Srbiji, sve u periodu 1999. – 2000. god. a  onda smo prešli na SOS Kanal i odatle na TV Politiku. Osnov koncepta tih programa je bila zabava, zatim  vesti na svakih sat vremena a ono što je činilo specifičnost su bili sajamski izveštaji.

To su bila neka druga vremena i imali smo do 24 sajamska priloga, svako jutro po početku sajma. Sve što je stizalo do 8 uveče sutradan je pretočeno u sajamsku reportažu i sve se emitovalo u jutarnjem programu. Prvi put u tim programima, pojavile su se i serije. Prvi put je tada SOS Kanal za decu imao crtane filmove. Prvi put su uvedeni kladioničari. Pratio se tenis, hokej i golf, upravo oni sportovi koji se gledaju noću. Lavovi su nam 6 meseci bili sponzori.

U periodu od 1999. do 2004. imali smo svakog dana svoju emisiju na televizijama, SOS, Studio B, Politika i Art televizija. Programi su bili od 1 nocu do 7 ujutru na Studiju B, pa od 6 do 9 na Politici, SOS-u i Art-u.

U tom periodu smo svakog meseca imali oko 20 predstavnika male privrede: Glas Servis, Euro glas i zanatske radnje i nijedna tema koja je postojala nije bila promašena. Bili smo za zanatsku priču jedan ozbiljan prozor u svet.

Prvi smo uveli u okviru emitovanja našeg programa, nešto sto se zove Infolook, 2003. a onda je to počelo od 2004. da ide na kanalu 3-ćem kanalu RTS-a. Davani su saveti, govorilo se o preparatima ali je stavljen akcenat i na posledice i o tome su pričale kompetentne ličnosti a i lekari.

Svoju prvu montažu smo uveli 2002.  dotad sve što smo radili, bar do 2-3 sajma mesečno, 25 spotova, 10-tak mesečno male privrede, sve smo to radili na nekim drugim mestima i stizali na vreme da završimo. Onda smo 2002. uveli prvi montažni računar, 2003. drugi i onda smo nastavili progresivno da rastemo.

2005. kreće sa radom studio. Prvi put krećemo u realizaciju svojih emisija. Prve naše emisije su bileParalele, Milovana Jovanovića, druga Veče, vino, pijanino, Gorana Sultanovića, važno je napomenuti da smo u tim emisijama imali značajne goste nakon dugogodišnjeg odsustva na javnoj sceni, npr Momu Kapora, Dragana Nikolića, Duška Trifunovića, Branu Crnčevića, Nadu Knežević, Kemala Montena i druge.

Zatim smo za Super TV radili žive emisije i kvizove. Iz našeg studija su prve krenule emisije sa telefonskim pozivima i dodeljivanjem nagrada. Nakon toga emisija Miloša Rajkovića U 4 oka , svake srede u 8 uveče, prime time, to je bila u tom trenutku najveća Vojvođanska televizija, za koju smo radili i dopisništvo.

Od tog trenutka do danas uradili smo preko 10-tak emisija: Đorđe Đenić sa emisijom Start, Gordana Predić sa emisijom VIPVeče, vino, pijanino sa Goranom Sultanovićem, Yahting emisija, Stenice slave sa Miljkom Živković, Upakovana nostalgija emisija za dijasporu, Milovan Jovanović sa emisijom Paralele a nakon toga emisijom Info Arena, Reč više Vanje Bulića, Sanja Colja sa emisijom iz astrologije Ko je kriv, koju smo u tom trenutku jedino mi imali konceptualno. Sada imamo i emisiju Nešto novo Jovice Suvačkog a radili smo i kratke forme emisija npr Pravni savetnik za TV Vojvodina.

Oko 1100 emisija od 2005. do 2014. što se tiče produkcije je urađeno.

Radili smo velike kampanje, Piročančići – 1. maj Pirot, kampanju Brankodex-a, sa najluksuznijim spotom u kategoriji mode te godine, zatim dva velika promo filma  za Kraljeve konake.

Uradili smo preko 50 filmova za Železnicu Srbije.

Radili smo i za Ministarstvo poljoprivrede 16 emisija pod nazivom Agro svet. Program koji je svaki korak Ministarstva tokom 2 godine promovisao a zatim smo ih kroz mrežu lokalnih televizija emitovali i omogućavali gostovanja njihovim eminentnim stručnjacima u medijima.

Radili smo u okviru Ministarstva i za Upravu šuma, tri projekta ukupno.

Radili smo i projekte za Alpina POR, Sava bridge, ukupno tri filma tokom 3 godine, oko 90 snimajućih dana godišnje, negde oko 270 snimajućih dana ukupno.

Za Alpinu POR radili smo i veliki tehnički film o postavljanju šipova.

Discovery je koristio naš snimljeni materijal i koristio ga za emitovanje Sava Brige-a na Discovery-u.

Za potrebe Ruske državne železnice radimo od maja 2013. promovišući projekte iz Ruskog državnog kredita.

Što se tiče nekomercijalnih priča, BimBros je KUD Dimitrije Tucović, pomogao da kompletno sredi svoje prostorije na Banovom brdu.

U periodu 2004. – 2006. najviše smo pomogli Paraolimpijskom komitetu i napravili jednu veliku akciju u hali Pionir, za koju su obezbeđena značajna sredstva od strane sponzora.

Od 2007. pomogli smo RK Junior, stali smo kao medijski promoteri iza njih, doveli ih do Super lige i obezbedili da svake godine 130-ro dece ima obezbeđene uslove za trening i rad.

Podržali smo sa uplatama preko 20-tak organizovanih humanitarnih akcija između 2002. i 2007.

Kroz firmu je prošlo preko 100 zaposlenih, mnogi od njih koristeći je kao odskočnu dasku završili su svoju karijeru u inostranstvu kao eminentni stručnjaci u svom poslu.

Prvi smo 2003. imali ponudu za izradu sajtova i internet prezentacija.

Radili smo korprativne filmove preko 15-tak: KBC Dr Dragiša Mišović, Stari DIF, Poljoprivredni fakultet (projekat Radmilovac)…

Od 2008. oko 29 Fakulteta i Viših škola sarađuje sa nama na godišnjem nivou, od čega sigurno 50% sa Beogradskog Univerziteta.

Trenutno radimo na projektu lokalnih samouprava, projektu od šireg društvenog značaja.

Projekat lokalnih samouprava u ovom trenutku košta više nego što može da da finansijski ali je u isto vreme i projekat koji daje na značaju popularizacije nerazvijenih opština, što je od ogromnog društvenog značaja. Vizija koja postoji je misija za budućnost, i budućnost naše zemlje. I to jeste misija BimBros-a, uz ljubav, entuzijazam i požrtvovanost,  otvoriti perspektive i pokazati resurse koji su sakriveni.

Nastavite ovo putovanje sa nama.