O kompaniji

Dobro došli u “BimBros”-ov svet.

Svet televizijske, filmske, radio i web produkcije.

 

Putovanje počinje 1999. godine.

Prva faza u razvoju naše kompanije je noćni program “Studija B”, javnosti poznat kao “Belgrade biznis hot line”.

Prvi smo od svih medija u Srbiji uveli dodelu nagrada gledaocima putem telefonskog javljanja (preko 200 poklona je darivano gledaocima “TV Studio B” tokom večeri).

Prvi smo organizovali TV prodaju antikviteta putem licitacije.

Imali smo program kojim je prvi put “NBA” košarkaška liga bila prikazana u Srbiji tokom 1999. i 2000. godine. Zatim smo prešli na “SOS Kanal”, pa na program “TV Politika”.

Osnovni koncept tih veoma gledanih programa bila je zabava, zatim vesti na svakih 60 minuta, i kao specifičnost – atraktivni sajamski izveštaji.

Imali smo do 24 sajamska priloga, svako jutro nakon otvaranja određenog sajma. Sve što je stizalo do 20h sutradan je pretočeno u sajamsku reportažu tokom jutarnjeg programa.

Po prvi put u tim programima su emitovane TV serije. Takođe, prvi put je tada “SOS Kanal” prikazivao popularne crtane filmove za decu.

Premijerno su u TV šemu uvedeni tenis, hokej i golf.

U periodu od 1999. do 2004. imali smo svakog dana vlastitu emisiju na televizijama “SOS kanal”, “Studio B”, “TV Politika” i “Art televizija”.

U tom periodu smo svakog meseca snimali i prikazivali oko 20 predstavnika male privrede iz cele Srbije. Za zanatske radnje i mala preduzeća to je bio jedan veliki TV prozor u svet.

Svoju prvu montažu uveli smo 2002. godine. Naredne, 2003. godine nabavili smo drugi montažni računar da bismo nastavili progresivno da rastemo i sa obimom posla i sa brojem zaposlenih.

Od 2005. godine kreće sa radom naš studio. Po prvi put hrabro krećemo u realizaciju vlastitih TV emisija: “Paralele”  Milovana Jovanovića i “Veče, vino, pijanino” Gorana Sultanovića.

Zatim smo za “Super TV” radili žive emisije i TV kvizove.

Iz našeg novog studija krenule su emisije sa telefonskim pozivima i sa dodeljivanjem vrednih nagrada.

Nakon toga sledi emisija Miloša Rajkovića “U 4 oka”, svake srede u 20h, na programu tada najveće vojvođanske televizije, za koju smo radili i kao dopisništvo.

Do danas smo snimili i producirali veliki broj emisija: “Start” Đorđa Đenića, “VIP” Gordane Predić, “Veče, vino, pijanino” Gorana Sultanovića, “Stepenice slave” sa Miljkom Živković, “Upakovana nostalgija” – emisija za dijasporu, “Paralele” Milovana Jovanovića, “Reč više”  Vanje Bulića, “Nešto novo” Jovice Suvačkog, “Info Arena”, “Yahting” emisija… Radili smo i kratke forme TV emisija, kao što je “Pravni savetnik” za TV Vojvodina.

Od 2005. do 2014. godine proizvedeno je i emitovano oko 1100 emisija.

Radili smo i velike kampanje: “Piročančići – 1. maj Pirot” i “Brankodex”, sa najluksuznijim spotom u kategoriji mode, kao i dva velika promo filma za “Kraljeve konake” na Zlatiboru.

Uradili smo preko 50 filmova za “Železnicu Srbije”.

Radili smo i za Ministarstvo poljoprivrede, ukupno 16 emisija pod nazivom “Agro svet”, koje su emitovane kroz mrežu lokalnih televizija širom Srbije.

Radili smo u okviru Ministarstva poljoprivrede i za “Upravu šuma” – tri projekta ukupno.

Radili smo i projekte za “Alpina POR” – “Sava bridge”, ukupno tri filma tokom 3 godine (oko 90 snimajućih dana godišnje, 270 snimajućih dana ukupno).

Za “Alpina POR” radili smo i veliki tehnički film o postavljanju šipova za most na Adi.

Poznati TV kanal “Discovery” je koristio naš snimljeni materijal za specijalnu emisiju o mostu na Adi.

Za potrebe “Ruske državne železnice” radimo od maja 2013. godine, promovišući projekte na rekonstrukciji pruga u Srbiji iz ruskog državnog kredita.

Što se društveno korisnog angažmana tiče, “BimBros” je pomogao KUD “Dimitrije Tucović” da kompletno renovira svoje prostorije na Banovom brdu.

U periodu od 2004. do 2006. godine najviše smo pomogli Paraolimpijskom komitetu Srbije, organizujuću veliku dobrotvornu akciju u Hali Pionir, za koju su obezbeđena značajna sredstva mnogobrojnih sponzora.

Od 2007. godine pomažemo Rukometni klub “Junior”, obezbeđujući da svake godine 130 devojčica i dečaka ima normalne uslove za trening i rad.

Podržali smo novčanim uplatama preko 20 organizovanih humanitarnih akcija između 2002. i 2007. godine.

Kroz našu medijsku kuću do sada je prošlo preko 100 zaposlenih. Mnogi od njih nastavili su karijeru u inostranstvu kao iskusni stručnjaci u svom poslu.

Prvi smo 2003. imali ponudu za izradu sajtova i internet prezentacija.

Radili smo korporativne filmove za različite klijente: KBC “Dr Dragiša Mišović”, Stari DIF, Poljoprivredni fakultet (projekat “Radmilovac”)

Od 2008. godine više Fakulteta i Viših škola sarađuje sa nama na realizaciji različitih medijskih i promotivnih projekata.

Trenutno radimo na projektu lokalnih samouprava, svestranom angažmanu od šireg društvenog značaja.

Vizija koja postoji je misija za budućnost.

I to jeste misija “BimBros Produkcije”, uz ljubav, entuzijazam i profesionalnost – otvoriti perspektive i otkriti potencijale inovativnosti i stvaralaštva tu, oko nas i oko vas.

Nastavite ovo putovanje sa nama…